Nyheter

juli 23, 2016

Larsson föll mot Siniakova

Det var en besviken Johanna Larsson som kom till presskonferens efter semifinalförlusten mot 20-åriga kvalspelaren Katerina Siniakova.

Sverigeettans energi var inte alls på samma höga nivå som tidigare under veckan, hon saknade tryck i slagen och det var ytterst sällan hon slog igenom den unga tjeckiskan som är stark ute i hörnen och då främst på backhandsidan.

- Hon har en mycket starkt rak backhand och hon fick mig dit hon ville. Min taktik var att försöka driva på och hålla bollen på henns forehand. Eftersom hon står så nära baslinjen är det viktigt att ha bra djup och längd vilket jag inte lyckades med i dag, säger Larsson.

Hemmafavoriten rörde sig inte lika bra som normalt och förklaringen kom då hon efter första set tog en medical timeout och liggandenpå rygg fick behandling i drygt tre minuter.

- Jag var lite tajt i höfterna som man kan bli efter mycket spel och många matcher. Men det var inte därför jag förlorade. Hon hade tejpat ben och ja, alla har alltid någonting.

Matchen spelades inför anmärkningsvärt få åskådare och fick aldrig någon riktig karaktär vilket gjorde att den där härliga stämningen aldrig infann sig.

Larsson tappade fyra av sina sex servegame i första set och just gamet där Siniakova bröt till 5-3 kändes mest ödesdigert för hemmafavoriten som hade 40-0 i gamet.

* Det var ett nyckelgame. Likadant då jag vände 0-2 till 3-2 och hade 30-0 och lite momentum. Jag slarvade på någon på någon poäng och det har man inte råd med. Det var många sådana där game i matchen som jag inte fick med mig.

Katerina Siniakova är uppe i sin första final på WTA-touren och det efter att ha kvalat in i turneringen.

* Jag trodde att jag skulle kunna gå till final här och nu är jag där så jag är lycklig, säger Sinakova och skrattar.

Hur var det att spela mot en hemmaspelare?
- Det är alltid tufft. Naturligtvis får hemmaspelaren publikens stöd men det handlar om att fokusera på varje poäng och inte på publiken, säger tjeckiskan som i söndagens final möter tyskan Laura Siegemund.