Nyheter

juli 19, 2016

Larsson starkast

Sverigeettan och titelförsvararen Johanna Larsson visade i dag prov på sin mentala styrka.

I en match där Larsson hade allt att förlora besegrade hon utmanaren Rebecca Peterson med 7-6, 6-2 – mycket imponerande.

- Jag kände mig rätt så säker i mig själv inför matchen och var inte speciellt nervös, säger den 28-åriga norrländskan som tog ett mentalt grepp på sin landsmaninna redan då de klev in på den soldränkta centercourten runt vilken de drygt 6000 åskådarna skapade en härlig stämning.

Medan åtta år yngre Peterson såg lite sammanbiten och tillknäppt ut då hon kom in på banan lyfte en mer avslappnad Larsson sin racket som ett tack för jublet som mötte henne.
På presskonferensen fick Larsson frågan om hon var nöjd med sitt spel. Hon svarade jag och tillade:
- Jag skulle gärna vilja höja nivån till kommande matcher. Jag fick inte ut bollarna så mycket utan spelade ofta i mitten. Vi spelar rätt så lika, det var mycket höga bollar och båda vill gärna rulla på den andres backhand.

Som så ofta i prestigeladdade möten mellan spelare från samma land lyste skönspelet med sin frånvaro.
Dessutom saknades variationen. Larsson fick i stort sett maximal utdelning på sin slicade backhand men slog den ändå inte mer än vid en handfull tillfällen. Likadant med stoppbollarna. Fyra vunna av fyra slagna och bäst minns vi den härligt maskerade på forehand i viktigt läge i första set.
I andra omgången väntar spanska kvalspelaren Sara Sorribes Tormo.

- Hon har spelat väldigt bra och är en bra grusspelare. Hon rullar bollen, lite likadant som Rebecca spelar faktiskt. Så det är bara att gå ut och maxa och ha lite go energi från början igen, säger Larsson som denna vecka tappat 27 placeringar på världsrankningen där hon nu är 82:a.

Orsaken till fallet på listan är att poängen från fjolårets titel redan fallit bort vilket naturligtis har det goda med sig att hon får tillgodoräkna sig alla poäng hon spelar in denna vecka.

Mona Barthel är på jakt efter sin tredje raka final i Båstad. I dag var hon illa ute mot Yaroslava Shvedova som tog första set men tvingades ge upp vid 0-3 i skilje.

Turneringens hittills största skräll kom i dag då 21-rankade stjärnskottet Kiki Bertens föll mot 106-rankade amerikanskan Bethanie Mattek-Sands som vann med 7-5, 6-2. Även om 31-åriga Mattek-Sands har en hög högstanivå har den senaste tidens resultat inte alls imponerat. Hennes senaste seger på WTA-touren kom i april medan Bertens sedan dess övertygat stort. Hon tog titeln i Nürnberg, gick till semifinal i Franska mästerskapet och var förra veckan i final i Gstaad (där Mattek-Sands för övrigt förlorade mot Johanna Larsson).

Nu får Kiki Bertens fokusera på dubbeln i Båstad där hon och Larsson är titelförsvarare.