Nyheter

juli 07, 2016

Kerber i finalrepris mot Serena Williams

Idag besegrade hon Venus Williams. På lördag väntar Serena Williams.

Tyska världsfyran Angelique Kerber kan i Wimbledon bli en av ytterst få spelare som lyckats med bedriften att besegra systrarna Williams i en Grand Slam-turnering.

Det känns helt fantastiskt att vinna mot Venus här i Wimbledon. Hon är en stor mästarinna och har vunnit här så många gånger, säger Kerber sedan hon med 6-4, 6-4 slagit ut den femfaldiga Wimbledon-segraren.

Den vänsterhänta tyskan visar alltså storform i årets tredje Grand Slam-turnering och naturligtvis ökar intresset för ännu ytterligare inför Ericsson Open.

Dit kan hon om drygt en vecka komma med ytterligare en Grand Slam-titel i bagaget. För det krävs seger på lördag mot Serena Williams som var illa ute i andra omgången mot landsmaninnan Christina McHale men i övrigt tagit komfortabla segrar.

Kerber drar inga växlar på att hon finalbesegrade just världsettan i Australian Open i början på året.

Det är en ny turnering, ett nytt underlag och ja, allt är nytt. Jag kan bara lova att jag ska gå ut med stort självförtroende och göra allt för att vinna, säger hon.

Finalen är Kerbers andra i Grand Slam medan Williams jagar sin 22:a titel i dessa sammahang. Den 34-åriga amerikanskan är uppe i sin tredje Grand Slam-final i år men försatte såväl i Australian Open som i Franska mästerskapet möjligheten att tangera Steffi Grafs rekord (under proffseran) på 22 titlar.

Williams har 5-2 inbördes och samtliga deras tidigare matcher har spelats på hardcourt.