Nyheter

juli 21, 2016

Historien i Båstad går igen

Förhoppningsvis blir också slutet så lyckligt som förra året.

Då tvingades världsettan Serena Williams efter första matchen bryta turneringen på grund av en skada. Johanna Larsson klev fram som dragplåster, fylla läktarna och tog sin första WTA-titel.
I dag bröt världstvåan Angelique Kerber Ericsson Open på grund av en handledsskada. Några timmar efter tyskans presskonferens säkrade Larsson en kvartsfinalplats efter 6-0, 6-3 mot Sara Sorribes Tormo.

Den 27-åriga Sverigeettan är enda kvarvarande hemmaspelare och naturligtvis hänger mycket på henne om turneringen ska kännas stekhet eller inte under helgen.
Larsson känner ingen extra press.

* Jag ser det inte riktigt så. Det blev som det blev i år och det är jättetråkigt för turneringen men jag fokuserar på min grej, säger Larsson som hade mycket bra tryck och längd i grundslagen i första set mot Sorribes Tormo.

I fredagens kvartsfinal väntar 22-åriga tyskan Annika Beck, rankad 37 och seedad fyra i turneringen.

De har mötts två gånger tidigare men fredagens kvartsfinal blir första gången de ställs mot varandra på WTA-touren. Första mötet var i en ITF-turnerirng i Stockholm då 373-rankade kvalspelaren Beck sensationellt vann i raka set mot Larsson som var 74 på listan. Larsson gick segrande från mötet i en ITF-turnering i Frankrike för två år sedan.

Även i deubbel står det återstående hemmahoppet till Johanna Larsson som i par med holländskan Kiki Bertens är titelförsvarare i turneringen där de nu nått kvarten.
Däremot gjorde Rebecca Peterson/Susanne Celik sorti i idag. Duon skrällde i första omgången mot ett fjärdeseedat par och hade en på papperet lättare uppgift i kvarten där dock blev förlust med 10-7 i matchtiebreak mot brittiskorna Jocelyn Rae och Anna Smith.

Cornelia Lister spelade tillsammans med Anastasia Sevastova men paret föll i sin första match.